Dutch ID introduceert mechanische fietsenlijn

Share

Dutch ID is gestart met de inzet van een mechanische fietsenlijn (Marchetti Airline) voor de productie van de Dutch ID e-bikes. Met deze automatisering in het productieproces brengt Dutch ID de productie van haar e-bikes naar een nog hoger niveau.

Voorheen werden binnen de productie zogeheten ‘bokjes’ gebruikt, waar de e-bike onderdelen in het proces stuk voor stuk werden behandeld. De mechanische fietsenlijn zorgt ervoor dat deze bokjes niet meer handmatig van de verschillende punten worden verplaatst. Hierdoor komt er meer focus op kwaliteitscontroles binnen het proces. Hoewel de processen high-tech zijn ingericht, worden de Dutch ID e-bikes door een ervaren team met de hand geassembleerd. Op deze manier blijft de bekende kwaliteit van de e-bikes gewaarborgd.

Procesoptimalisatie

COO Michiel Dreef over de Marchetti Airline: “In onze fabriek produceren wij geweldige e-bikes die elk jaar mooier, beter en nog geavanceerder worden. Wij hebben een passie voor ambachtelijk vakmanschap en kwaliteit. Daarom assembleren wij alles stuk voor stuk met de hand. Om onze kwaliteit en innovatie te kunnen waarborgen zijn we hard bezig met procesoptimalisatie. Waar de mechanische fietsenlijn een mooie stap in is!”

De e-bikes van Dutch ID zijn gewild bij de consument door het strakke design in combinatie met krachtige en stabiele rijeigenschappen. In vele onafhankelijke testen wordt Dutch ID geroemd om de goede rijervaring, moderne designs en de hoge kwaliteit. Zo werd de Phantom Auto 65 winnaar van onder andere de ADR fietstest en benoemd tot Best Getest door de Consumentenbond.

Private testing

De mechanische fietsenlijn is ook voor de consument te bewonderen. Optima Cycles stelt haar fabriek open voor Private testing, met rondleidingen door de fabriek. De rondleidingen vinden plaats op telefonische afspraak en zijn tijdens de zomerperiode gesloten.

Gerelateerde Artikelen
Phantom Beste uit de Test Consumentenbond

Phantom ‘Beste uit de Test’ door Consumentenbond

26/04/2023

Dutch ID lanceert nieuwe e-bike: Flow ontzorgt in dagelijks leven van de jonge generatie

04/04/2023

Dutch ID Wave, de beste e-bike voor dagelijks gebruik? Consument geeft oordeel in onafhankelijk testpanel

07/07/2022

Maak een testrit op een dutch id e-bike