Privacy verklaring

Via deze privacy policy willen wij u informeren over de verwerking van uw persoonsgegevens bij Optima Cycles B.V. te Beverwijk. Dutch ID is onderdeel van Optima Cycles B.V. derhalve geldt deze verklaring ook voor dit merk binnen ons bedrijf.

Optima Cycles B.V. neemt de privacy van haar klanten zeer serieus. Om u duidelijk te maken dat wij hier ook secuur mee omgaan, hebben wij een privacyverklaring opgesteld. Hieronder kunt u lezen waar wij rekening mee houden als het gaat om klant gerelateerde informatie die bij ons binnenkomt en hoe wij deze informatie verwerken.

Optima Cycles verzamelt persoonsgegevens op basis van uw toestemming. Uw persoonsgegeven kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Hieronder vindt u per rechtsgrond de gegevens die we verzamelen en het doel waarvoor ze gebruikt worden.

Garantieformulier

Als u bij ons een fiets heeft gekocht heeft u recht op twee jaar garantie, hierbij worden uw klantgegevens verzameld. Wij verzamelen hiervoor de volgende persoonsgegevens:

– Naam (voorletters, voornaam, achternaam)
– Geslacht
– Geboortedatum
– Adres
– E-mailadres
– Gegevens fiets (framenummer, type fiets, uitvoering, maat, kleur en aankoopdatum)
– Aankoop data (waar en wanneer gekocht)

Op het mailadres dat gekoppeld is aan uw garantieformulier ontvangt u van ons e-mails voor:

– Informatie over het specifieke product dat u bij ons heeft gekocht.
– Specifieke veiligheidswaarschuwingen of terugroepacties indien deze van toepassing zijn op uw fiets.
– Relevante marketingberichten zoals e-mailnieuwsbrieven, marketinginformatie, aanbiedingen over onze producten of diensten. Alles volgens de nieuwe wetten.

U kunt de gegevens laten aanpassen door een e-mail te sturen naar: info@dutch-id.nl.

Aanmelding e-mail nieuwsbrief:

Via onze website kunt u zich aanmelden voor de Dutch ID e-mail nieuwsbrief. Wij verzamelen hiervoor deze persoonsgegevens:

– Naam
– E-mailadres

U kunt zich altijd via de link onderin de nieuwsbrief uitschrijven voor deze mailings. U bent niet verplicht om uw persoonsgegevens vrij te geven, maar begrijpt dat het verlenen van bepaalde diensten onmogelijk wordt wanneer u de verwerking weigert.

 Wie krijgen uw gegevens te zien?

Het is noodzakelijk dat we u gegevens delen met werknemers binnen onze organisatie en derde partijen die ons helpen een doel te verwezenlijken.

Bij gehele of gedeeltelijk reorganisatie of overdracht van activiteiten van Optima Cycles, waarbij zij haar bedrijfsactiviteiten reorganiseert, overdraagt, staakt of indien Optima Cycles failliet gaat, kan zulks betekenen dat uw gegevens aan nieuwe entiteiten of derden middels welke de bedrijfsactiviteiten van Optima Cycles geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd, worden overgedragen.

Optima Cycles zal in redelijkheid pogen u van tevoren op de hoogte te stellen van het feit dat Optima Cycles uw gegevens aan genoemde derde bekendmaakt.

Optima Cycles zal uw Persoonsgegevens niet verkopen, noch verhuren, verdelen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, behalve zoals bovenstaand beschreven of tenzij met uw voorafgaande toestemming.

Wat mogen wij dan wel niet met uw gegevens doen?

Omdat u uw gegevens bij ons achterlaat, krijgt u ook gelijk een aantal rechten. U mag ons hier altijd op aanspreken. U heeft steeds het recht om ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. U mag eveneens vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken. U erkent dat bij weigering van mededeling of verzoek tot beperking of verwijdering van persoonsgegevens, bepaalde diensten niet leverbaar zijn.

Optima Cycles zal uw persoonsgegevens niet verkopen, noch verhuren, verdelen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, behalve zoals bovenstaand beschreven of tenzij met uw voorafgaande toestemming.

De verwerking van uw persoonsgegevens omvat geen profiling en u zult door ons evenmin aan geautomatiseerde beslissingen worden onderworpen.

U kunt uw rechten uitoefenen door ons daartoe te contacteren. Indien u meent dat uw rechten worden geschonden, kunt u een klacht indienen bij de toezichthouder: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Zijn mijn gegevens veilig?

Alle persoonlijke informatie die u ons verstrekt, blijft veilig en vertrouwelijk. Optima Cycles zal uw informatie niet delen met andere bedrijven. We volgen de industriestandaarden om de aan ons verstrekte informatie te beschermen. We slaan al uw informatie veilig op, zowel tijdens verzending en nadat we gegevens hebben ontvangen. Dit beschermt uw gegevens tegen verlies, misbruik en ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, wijziging of vernietiging. We kunnen echter niet garanderen dat we elk risico van misbruik van uw persoonlijke gegevens door anderen met kwade opzet kunnen uitsluiten.

We kunnen uw persoonlijke informatie en / of gebruikersinformatie vrijgeven als ons daarom wordt gevraagd door de politie of enige andere regelgevende of overheidsinstantie die verdachte illegale activiteiten onderzoekt.

Cookieverklaring

Wat is een cookie en waarom gebruiken we cookies?

Wanneer u onze website bezoekt, wordt er een klein bestand op de harde schijf van uw computer geplaatst. Deze zogenoemde Cookies maken de website(s) van Optima Cycles nuttiger, door informatie over uw voorkeuren op te slaan. Dit maakt het in de toekomst makkelijker voor u om in te loggen en de website(s) te gebruiken. Cookies identificeren een internetgebruiker niet persoonlijk, maar de computer van een gebruiker wordt wel geïdentificeerd. De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar als u dat wilt, kunt u uw browser instellen om te voorkomen dat cookies automatisch worden geaccepteerd. Open de ‘help’-sectie van uw browser, waarin de verschillende opties voor het omgaan met cookies worden uitgelegd. Als u cookies uitschakelt, hebt u mogelijk geen toegang tot alle functies op onze websites.

Optima Cycles websites kunnen cookies verstrekken voor deze doeleinden:

– Analyse – Wij optimaliseren graag de website door de gebruikers te volgen op de website, en hierdoor de gebruikerservaring te verbeteren
– Het opslaan van uw eerder ingevulde formulieren – dit om tijd te besparen bij het invullen van nieuwe formulieren.
– Het laten zien van onze advertenties wanneer u andere websites bezoekt.

Sociale media

Onze website heeft knoppen (zogenaamde widgets) voor het delen van sociale media die worden gehost door een derde partij genaamd ‘Addthis’. Deze knoppen kunnen uw IP-adres verzamelen, welke pagina´s u bezoekt en kunnen ook een cookie instellen op uw computer om de juiste functionaliteit mogelijk te maken. Uw interactie met deze functies wordt beheerst door het bedrijf dat deze functies levert. Voor meer informatie hierover bezoekt u de webpagina van het desbetreffende bedrijf.

Google Analytics

We volgen de pagina’s die u bezoekt via Google Analytics. We verzamelen geaggregeerde gegevens om te controleren hoe onze website functioneert en hoe we uw online-ervaring kunnen verbeteren.

Remarketing van Google AdWords

Optima Cycles gebruikt de re marketingservice van Google AdWords om te adverteren op externe websites. Onze website bezoekers krijgen hierdoor alleen de juiste advertenties te zien. Alle verzamelde gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacy beleid van Google. U kunt uw persoonlijke voorkeuren aanpassen met behulp van de pagina Google Ad-voorkeuren. Ook kunt u zich hier volledig afmelden voor deze speciaal op uw interesses afgestelde advertenties.

In- en uitschakelen van cookies (van andere partijen) en verwijdering daarvan

Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser (Firefox, Google Chrome, Internet Explorer). Ook zijn er tools als Ghostery om inzicht te krijgen in welke cookies er geplaatst worden inclusief de mogelijkheid deze blokkeren

Andere websites

Onze website bevat links naar andere websites, dit kunnen onze klanten, partners, YouTube-video’s of andere websites zijn. Ons privacy beleid is alleen van toepassing op de websites van Optima Cycles. Dus wanneer u deze links naar andere websites gebruikt, dient u ook hun privacy beleid te raadplegen als u volledig op de hoogte wilt zijn van hun privacy beleid.

Vragen over privacy?

Via onderstaande gegevens kunt u snel met ons in contact komen. Onze medewerkers zijn op de hoogte van deze privacyverklaring en kunnen u altijd doorschakelen naar de eindverantwoordelijke.

Optima Cycles
Vragen via mail: info@optima-cycles.nl
Vragen via de telefoon: 0251 261 222
Vragen via de post: Beveland 2, 1948 RA Beverwijk, Nederland