24 apr 2017: Dutch ID City – Maximale score Telegraaf e-biketest 2017

Op een negen kilometer lang parcours in Oosterbeek is namens de Telegraaf de grote e-biketest gehouden. De Dutch ID City is getest in de topcatagorie en scoorde daar de maximale score van 5 sterren! In de test staat te lezen: “Een hoge waardering van de testers vanwege het goede rijgedrag en goede ondersteuning, waarbij vooral het comfort van de fiets hoog werd beoordeeld.”

Van alle fietsen die goed zijn beoordeeld is de Dutch ID City extra opvallend vanwege de prijs welke ruim €300,- voordeliger is.

Technisch is het mooi dat de Dutch ID City vrijwel de lichtste fiets is uit de test, maar toch qua stabiliteit en stijfheid extra wordt geroemd. Niet voor niets dus dat wij  zoveel tijd en moeite steken in de ontwikkeling van lichte, stijve en comfortabele frames die de unieke basis vormen van een Dutch ID. Iets wat je aan de buitenkant misschien niet kunt zien, maar meteen voelt zodra je gaat fietsen:
“In de test zitten enkele fietsen met slappe frames. Ze shimmyen: je hebt te maken met onbalans in het frame of stuur. Dat voel je terug in het stuur, het zwabbert. Dat gebeurt met name als de weg afloopt, de controle over de fiets is minder. Dat komt doordat het frame niet stabiel genoeg is. Óf de constructie is niet optimaal óf de fabrikant heeft te weinig materiaal gebruikt omdat ze het gewicht van de fiets wilde beperken.

Fietsen die juist opvallen door hun stabiele rijgedrag zijn de Dutch ID City8 en Flyer T8.1 (duurdere categorie). Deze fietsen combineren een stabiel frame met comfort dankzij montage van een stijve voorvork die goed reageert.”

Eindconclusie: “De Dutch ID City is een zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en vooral een goede score op comfort. Instap is aan de hoge kant.”

Meer weten over de City? Ontdek de City modellen >

Terug naar het nieuwsoverzicht

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>