15 feb 2016: Automatisch schakelen voor alle City en Urban Di2 modellen

Alle Dutch ID City en Urban Di2 modellen worden vanaf heden voorzien van een gloednieuwe ontwikkeling: volledig automatisch schakelen.

Met de combinatie van de Shimano STEPS motor en de interne Di2-naafversnelling profiteert u van de volledig automatische schakelfunctie. Om de automatische schakeling naar de juiste versnelling soepel te laten verlopen, worden de torsie, snelheid en cadans nauwkeurig gemeten. Het systeem geeft een automatisch signaal, gebaseerd op trapfrequentie en snelheid, aan de versnellingsnaaf om naar de passende versnelling te schakelen. De aandrijfunit vermindert tijdelijk de kracht op de ketting. Tijdens het schakelen is er slechts een fractie nodig waarbij u minder kracht op de pedalen zet voordat de volgende versnelling alweer klaar staat. Dit resulteert in een soepel rijgedrag omdat u zich geen zorgen hoeft te maken of u wel in de juiste versnelling rijdt.

U kunt altijd terugkeren naar handmatig schakelen als dat beter uitkomt.

Niet alleen voor nieuwe fietsen maar ook voor bestaande klanten met een City of Urban Di2 fiets is deze functie via een software-update bij de dealer beschikbaar!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>